muziekproductie

Filter

Muziekproductie

We vinden het belangrijk dat iedereen makkelijk kan beginnen met muziekproductie. (Je hebt geen appatuur nodig om te kunnen beginnen. Je kunt de noten met je muis inklikken in het muziekprogramma of je toetsenbord gebruiken om noten in te spelen). Daarom gebruiken we alleen gratis muzieksoftware (DAW’s) en gratis plugins. Het is belangrijk dat je snel goede tonen vind die je inspireren om een track mee te maken. We gebruiken daarom de plugins van spitfire audio, komplete kontrol, adsr sample manager, reaktor 6 en kontakt. 

Onze huisdaw is ableton live, maar we hebben ook ervaring met FL studio en Qubase. Onderwerpen die we behandelen in de productieles zijn afhankelijk van het niveau en de muziekrichting. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a. automation, sequencing, live looping, quantization, samples opnemen, slicen, arrangeren en EQ. EQ is een belangrijk onderwerp dat we in detail behandelen omdat dit de track echt tot leven kan wekken. Verder bieden we gehoortraining, eq banding, dubbelen melodielijn en nog meer zaken aan.

We hebben in de studio drumpads voor vingerdrummen, keys voor akkoorden en melodien, een push controller voor sequencing, en een clip launch paneel, en natuurlijk faders en sliders waar je verschillende parameters kunt beinvloeden, je kunt deze zaken gebruiken om je eigen flow te vinden..

eerste stap

beginners

Ook de absolute beginner kan bij ons terecht. We lopen de verschillende onderdelen stap voor stap door. Of en zo ja, welke midi controller je wilt gebruiken. Hoe de eventuele audiointerface wordt aangesloten en hoe deze word geconfigureerd in het muziekprogramma.  De basisfuncties worden uitgelegd in het muziekprogramma. Er wordt een track gemaakt met een drumpartij, en een melodie. Er kan ook gebruik gemaakt worden van onze uitgebreide sample library, daar kun met stukjes muziek slepen en deze onder elkaar zetten om zo in no-time een track te maken.

transistor

Analoog

Voor de puristen onder ons, hebben we ook een analoog hoekje. We hebben een analoge drumcomputer waar we de verschillende drumgeluiden mee kunnen bewerken en afspelen, we kunnen poliritmes programmeren, swing toepassen, met de note repeat spelen, filters toepassen en meerdere ritmes achter elkaar kunnen programmeren. Verder hebben we een synth in huis waar we kunnen spelen met de envelope, de oscilatoren, filters, cutofs, lfo’s, envelopes en een vocoder. om het af te maken hebben we een analoge sequencer die het hart vormt en op . Ook hebben vanuit de gitaarhoek een aantal analoge pedalen om mee te spelen. Zo kunnen we een smeuige reverb aankoppelen of een groovy delay, compressie of distortion. We kijken wat het signaal (de sinuswave) doet en hoe deze veranderd door het toepassen van verschillende onderdelen in het circuit.

live set

live

Er is een studiomicrofoon aanwezig voor het opnemen van zang en samples en er kan live ingedrumd worden. We kunnen direct in gitaren opnemen (humbucker/single coil met pedalboard). We hebben een loopstation waar we akoustische gitaren kunnen mixen, loopen en layeren via de software. We kunnen die naar de synth sturen om weer naar de sequencer te gaan en noten te transponeren. Die kunnen we in een feedback loop doorsturen naar de buizenversterker die door het oversturen van de pre-amp een mooie breakup sound weergeeft. We passen een low pass filter toe en deze via de mixer routen naar de ableton push om die te slicen en daar een drumsound van te maken die je gebruikt in je track.