DJ

Nederland DJ land

Vanuit het noordwesten komen stromingen over zoals garage, dubstep en idm.

vanuit het oosten komt de techno en wave

Vanuit het zuiden komt de ebm en acid

Vanuit het centrum staat de trance en house als trein en een huis. DJ's zoals Tiesto, armin van buuren en marten gerrex laten de hele wereld kennismaken met de nederlandse electronische muziek

Deejay?

Wat doet een dj nou eigenlijk. Dat ligt er aan wie je het vraagt. De een zegt dj staat voor disk jockey, die draait met lp's, welnee zegt de ander cd's zijn ook schijven, dus dat kan ook. Een radio dj die praat de liedjes aan elkaar.

Wat ons betreft is een DJ iemand die midden in de muzieklandschap staat, die weet wat de muzikale trends zijn en welke hippe nummers er recent zijn uitgekomen. De Dj kan verschillende nummers binnen dezelfde stroming op elkaar afstemmen, kanscratchen, filters toepassen om een drop te maken, kan beatmatchen en heeft verstand van de DJ controller en de DJ software.

In de studio hebben we een pioneer DJ deck, we gebruiken serrato DJ met de integratie met tidal om daar nummers uit te kiezen en mee te draaien..

Er zijn verschillende websites discjogs, waar tracks en mixes gekocht kunnen worden. Ook zijn er services die een library hebben die je onbeperkt kunt gebruiken zolang je lid bent.