Gitaarles


gitaarles

Gitaarles, basgitaarles, ukeleleles, banjoles

We hebben al enkele jaren ervaring in het lesgeven van snaarinstrumenten en we hebben gezien wat wel en niet werkt voor de les. Wat een goede volgorde is en welke onderdelen het belangrijkste zijn om een goede fundering te krijgen voor het spelen. Geen one trick pony maar meerdere leuke nummers spelen in no-time met onze zelfgemaakte lesmethode. 

Beginners LES

handige vingerbruggetjes voor het overpakken van akkoorden

In het beginners curriculum komen de volgende onderwerpen aan bod. Speelhouding, snaarinstrument stemmen, akkoorden, strumpatronen, dynamisch spel, namen leren van de frets op de hals, tokkelpatronen, akkoordenschema’s, ritme, de relatie tussen akkoorden en toonladders (kern noten) en als laatste barre akkoorden. 

Les voor GEvorderden

toonladder oefenen + ritme oefenen = soleren gaat als muziek klinken

Voor de gevorderde leerling bouwen daarop voort. Onderdelen die in de gevorderde cursus aan bod komen zijn, contact met je instrument, verschillende snaren kunnen dempen, arpeggio’s, triads, kwintencircel, caged systeem, travis picking, alternatieve maatsoorten, soleren, nummers analyseren, gehoortraining, intervallen en modi

Je krijgt bij aanvang van de lessen een map voor de hand-outs die je bij de lessen ontvangt. Vooraan zit een formulier waar elke week het huiswerk in genoteerd wordt, in de de opvolgende les, wordt het oefenen geevalueerd en de knelpunten aangepakt.

In de studio is een elektrische basgitaar aanwezig, een elektrische gitaar met humbucker pickups, een elektrische gitaar met singe coil pickups, een klassieke gitaar, een western gitaar, een ukelele en een banjo.

We hebben ook een pedaalkoffer voor de fijnproever. Er zit een boss loopstation in om de gitaar, percussive en zang te loopen zoals bijvoorbeeld tash sultana en ed sheeran. Verder hebben verschillende smaken in distortion/overdrive/compressie/delay etc..